Laden...

Ruimte maken

Onze geest, ons lichaam en de plek waar we leven staan allemaal in verband met elkaar. Zo is de ruimte buiten ons van grote invloed op onze innerlijke ruimte en onze gemoedsrust.

We hebben de neiging de hele dag druk in de weer te zijnen als we dan thuiskomen, gaan we daar gewoon mee door. We koken; we maken schoon; we rommelen wat aan. Of we zijn zo uitgeteld van al ons heen en weer gedraaf dat we even nergens aan willen denken en het liefst televisie kijken of een dutje doen, om daarna onze bedrijvigheid weer op te pakken.

Er is een manier om je verkwikt en alert te voelen zonder druk bezig te zijn. Het enige wat je nodig hebt is iets wat jou er vriendelijk aan herinnert – een locatie, een beeld, geluid – bij jezelf thuiskomen en met aandacht te kijken wat er in jezelf, en je directe omgeving gaande is.

Je kunt het huidige moment in al zijn volheid en vreugde aanraken, gewoon door een plek te hebben en een manier om te stoppen.

De lukrake gedachtestroom stoppen is de eerst stap om rust te creëren, de activiteit van je lichaam en geest stoppen – gewoon door rustig te zitten, in en uit ademen, vanbinnen stil te zijn en je spanningen en zorgen te laten passeren, en te voelen.

Ruimte maken in je huis, een stilte plek creëren om diepere, en vooral kleine geluksmomenten te ervaren.

Terug naar het nieuwsoverzicht
Ander nieuws